Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

Píšete skvěle, děkujiR^. Velmi čitelné, pravdivé, poučné;-).

0 0
možnosti
PS

P50e36t17r 92S44k37á70c81e12l

15. 2. 2017 22:01

Mě zaujalo poslední slovo - sebevědomí. Jak psal na svém blogu pan Petr Hannig, každý by si měl neustále zvyšovat, tedy upevňovat sebedůvěru. Protože jedině potom může s klidným svědomím o volbách delegovat důvěru určitému subjektu, který ho zastupuje. Zastupuje tak, že všechny strany (nikoliv politické) jsou spokojeny. Takže sebevědomý volič je ideální stav, kdy může dojít k přeměnám. Vlastně je všichni chtějí a tak nějak čtyři dny před volbami mají ztrátu paměti. Podlehnou vábení 27 let stejných "vedoucích" stran, jejich "exkluzívním" průzkumům. Po volbách se pak diví, že vidí stále stejné tváře z obrazovek. Máme stále velký podíl hodných a velmi naivních lidí. Nebo pohodlných se zvednout od PC ze židle a jít volit. Proto povzbuzujme všichni a všechny ve svém okolí, ať jsou k volbám. A dají hlas jen NEparlamentním stranám, dají výpověď neschopným chlapcům, kteří nás za 27 let dovedli tam, kde jsme...

0 0
možnosti
KK

Nic není jen černé, nebo bílé. A vy vše trochu zjednodušujete ;-) Ale jinak dobré.

0 0
možnosti
MS

No, nevím ... O čestném a upřímném člověku, který si nenechá kálet na hlavu a tvrdě postihuje nespravedlnost a podrazáctví, rozhodně nelze tvrdit, že je h o d n ý. Ale taky to neznamená, že používá tvrdé lokty.

2 0
možnosti
RE

"Být hodný se vyplácí či nevyplácí?" je přesně věta, vytvořená materielní přítomností. Pro člověka, jakožto společenského tvora je přirozená obětavost a spolupráce, čili z našeho pohledu "být hodný." Křiklouni a sobci jsou v podstatě úchylka, vytvořená převážně dnešním materiálním vnímáním.

0 0
možnosti
Foto

Já jen, aby vám to nebylo líto. :-)

0 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím již s vaší premisou a tudíž ani s blogem.

Jako "hodného" (v kontextu širokého společenského vnímání) prezentujete člověka dbát důsledně na to, aby z něj vyrůstal člověk přímý"...který si neumí dobře stanovit svoje hranice a stát si za nimi, neprosazuje sám sebe a přizpůsobuje se okolí až moc....", což nepovažuji za výstižné. Samozřejmě, může být i takový. Ale já se domnívám, že společnost hodným člověkem míní opravdu hodného člověka, tolerantního, chápavého, leč neprůbojného a taky odmítajícího se dopouštět lži, napadání a agresivity.

Domnívám se, že lidé skutečně považují za přínosnější mít "ostré lokty" a nebrat si servítky. Jako fakt je vnímáno, že když si občas nezařve a nezalže, tak se mu nedostane pozornosti a požadovaných přínosů.

Ono toto téma vůbec není tak jednoduché a jednoznačné, jak jej nastiňujete zde a obávám se, že i při vašem "koučování". Já to považoval za jedno z hlavních úskalí při výchově dítěte: Dbát důsledně na to, aby z něj vyrůstal člověk přímý, vždy čestný, uznávající a respektující obecně uznávané hodnoty nebo povolit a nechat dítě přebírat obecně fungující preference v jeho věkové skupině, které směrují k aroganci, nadřazenosti a prosazení svého za každou cenu? Je přeci ve značné míře vnímáno, že křiklouni a drzouni snadněji prosadí své zájmy a získají i více na úkor lidí tolerantních a třeba i neprůbojných, kterým je nepříjemné řvát na jiné, lhát a podvádět.

Nesouhlasím s vámi a nepochybně bych váš "koučink" nepřijal. ;-)

1 2
možnosti
  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 977x
Vedu muže k jejich vnitřní síle a smyslu života. Individuálně i skupinově. Tvořím videa a podcasty - vzmuz.se

alesismail.cz

 

 

Seznam rubrik