Po čem muži nejvíc touží?

20. 02. 2017 12:02:50
Nebudu chodit dlouho kolem horké kaše a půjdu rovnou věci. My chlapi nejvíc toužíme po nesmrtelnosti. Samozřejmě nejsme pitomci a moc dobře víme, že naše těla tady nebudou napořád. Proto hledáme jiné cesty jak tu zůstat navěky.

Jedna možnost je předat svoje geny dál a symbolicky pokračovat skrze vlastní potomky. To je činnost veskrze příjemná a bohulibá, ale o tom jsem dneska psát nechtěl. :-)

Odkaz. Další možnost je tady na světě po sobě nechat odkaz, který odolá - aspoň na letmý okamžik - zubu času. No a zanechat po sobě pořádnej odkaz neni žádná prdel. To ví každej chlap, kterej se o to pokusil.

Musí nejdřív ve světě objevit svoje dobrý místo. Musí se ve světě cítit dobře, musí cítit pevnou zem pod svýma nohama, musí se o ni umět opřít a důvěřovat jí. Odhalit svoje silný stránky a obejmout svoje slabiny. V jasným světle uvidět sám sebe a co přesně tady chce zanechat a hlavně proč. Otázka - proč - je vůbec pro chlapa nejdůležitější .... a taky nejvíc bolí.

Bolí protože kvůli jejímu zodpo-vězení se musí chlap dostat ze svýho mentálního vězení. Musí opustit bezpečnou hroudu domácího kraje a vydat se na dobrodružnou a nebezpečnou cestu i do temných stránek svojí duše. Musí se uvidět v celé své kráse a zkáze, musí vidět bílého krále i černého rytíře, kterého v sobě má. Může z něj mít strach, ale nesmí před ním neustále utíkat.

Tam někde hluboko v jeho nitru leží informace - poslání. Proč tady na světě je a jaký odkaz může zanechat.

Znát svoje poslání a makat na svým odkazu totiž dává životu smysl. Ten pravej smysl, kterej chlapa naplňuje a ne jen oblbuje jako všechny možný povrchní cíle - auta, prachy, milenky. :-) Sebevědomí, svoboda a síla jsou pak jen sakra příjemné důsledky toho, když zná svoje poslání, smysl, odkaz.

Jak na to?

Nejdřív se musí zastavit, aby si v klidu rozmyslel, kam chce v životě směřovat. Ne kam chce maminka a tatínek, aby směřoval. Ne kam chce manželka, šéf nebo společnost. Kam on chce.

Nemůže po sobě zanechat odkaz, když půjde v životě po cizí cestě. To nejde. Nelze. Zapomeňte na to.

Musí si na sebe najít čas a prostor. To je první a vele-důležitý krok. Vidím kolem sebe spoustu bláznů, kteří se v poklusu za cizími cíly snaží odhalit smysl vlastního života. Kašlou na sebe a čekají na zázrak. Takhle svět nefunguje.

Musí se zastavit. Aspoň na moment vystoupit z naučeného koloběhu a stereotypu. Odstřihnout se od běžného přívalu dat, informací a zpráv, které ho umí perfektně odvést od sebe samého.

Dopřát si prostor, ticho a čas. Psát o tom, co chce tak dlouho, dokud se jeho mysl nebude zmítat v agonii. Hovořit o tom s přáteli, jinými muži nebo odborníkem, dokud se nedostaví osvobozující aha moment.

A taky musí být sám. Sám se sebou. Sám v sobě. Ideálně v lese. Na horách. U moře. U jezera. Bez lidí. Bez vlivu společnosti. Na opuštěné horské chatě. Pod stanem mezi skalami. A pro začátek úplně stačí v noci potichu v obýváku, když už všichni ostatní klidně spí. Musí si dopřát prostor, aby se vůbec mohli ponořit do hlubších sfér vlastní psychiky, kde je vše důležité uloženo.

Pokud tedy chcete být, chlapi, nesmrtelní, musíte zjistit, proč tady na světě jste. Jaký odkaz po sobě chcete nechat a proč. Jaký silný stránky k tomu můžete použít a na jaký svoje slabiny si dát radši pozor. A až na to přijdete, tak se taky musíte dát do práce. Znát cestu je fajn, ale nejít po ní je stejnej průser, jako ji vůbec nevidět.

Autor: Aleš Vavřinec | pondělí 20.2.2017 12:02 | karma článku: 13.67 | přečteno: 736x

Další články blogera

Aleš Vavřinec

Muži potřebují opustit svou vnitřní tvrdost

Přílišná vnitřní tvrdost muže ubíjí. Tvrdost totiž taky znamená zatvrdlost, zatuhnutí, zamrzlost. To už nezní tak sexy, co?

19.8.2022 v 13:51 | Karma článku: 9.50 | Přečteno: 321 | Diskuse

Aleš Vavřinec

Co všechno musíš udělat, aby ses měl rád?

Naučil ses, že láska není zadarmo. Naprogramovali tě, že si ji musíš zasloužit, že se kvůli ní musíš měnit a změnit. Naučil ses popírat sám sebe, potlačovat to, kdo jsi. Naučil ses svoje pravé Já schovávat ve stínu.

1.8.2022 v 7:07 | Karma článku: 11.27 | Přečteno: 315 | Diskuse

Aleš Vavřinec

Vzepři se vnitřní malosti!

Nikdo není větší než ty. A ty nejsi menší než kdokoli jiný. Nevěř tomu vnitřnímu hlasu, který tě o tom přesvědčuje, když stojíš tvář tvář autoritě nebo někomu (z tvého pohledu) úspěšnějšímu.

15.7.2022 v 6:45 | Karma článku: 8.02 | Přečteno: 247 | Diskuse

Aleš Vavřinec

Do školy? Díky, raději ne ...

Bavil jsem se s jedním učitelem o alternativním vzdělávání, když jsem řekl, že syn chodí do velmi originální lesní školky, zpozorněl. Zeptal se mě - co budete dělat, až narazí na státní školství? Nebude to pro něj šok?

14.7.2022 v 12:54 | Karma článku: 16.86 | Přečteno: 856 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 11.48 | Přečteno: 109 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 30 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 117 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 17.74 | Přečteno: 211 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 7.19 | Přečteno: 165 |
Počet článků 98 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 970

Vedu muže k jejich vnitřní síle a smyslu života. Individuálně i skupinově. Tvořím videa a podcasty - vzmuz.se

alesismail.cz

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...