Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^souhlas až na jeden bod- vy vážně myslíte že pro holčičky je nepřítomnost otce v rodině a ve výchově méně devastující než pro kluky? Opravdu myslíte že dospět a přijmout zodpovědnost za vlastní činy je věc, se kterou se holky rodí zatímco kluci se k tomu musí bolestně dopracovat a pokud se jim to nedaří tak mají právo za to klást vinu rodičům? To nemluvím o tom, že pokud tu žena bloggerka napíše, že otcové ve výchově selhávají a chybí častěji než matka tak se do ní mužští blogeři hned pustí zatímco vaše prohlášen nechají bez komentáře...opravdu si vy chlapi nefandíte a nečníte život mnohem snazší?

0 0
možnosti

tldr. Jako kouče bych si Vás nenajmul

Co se problemtatiky týče (dočetl jsem to asi do poloviny), je to klasické říci A, ale neříct B. Chlapské rituály jsou hezké, ale když se člověk podívá na kultury kolem sebe, většina z nich je macho. Absolutně šílené je to v jižní či centrální Americe. Na blití. V asijských kulturách je to skrytější, o Africe asi moc mluvit nemusím. Když to vezmem kolem a kolem, asi jediná ne úplně macho kultura je evropsko-americká. Nejsem feminista a gender bojovnice mi lezou krkem. Ale tohle je něco, co lze těžko přehlédnout. A najednou vyleze nějaký kouč horující pro macho kulturu

1 0
možnosti
EK

Co pořád chlapi fňukáte, vždyť se máte jak prasata v žitě. Víte, jak je hnusná menstruace? Každý měsíc se mlaťte týden do podbřišku a potom můžete naříkat. Co mělo za následek, když muži vychovávali chlapce? Jen za předcházejících sto let dvě světové války, holocaust a komunismus.A co válka v bývalé Jugoslávii? Tam na jihu vládne stále patriarchát a jaká zvěrstva se tam konala.

1 6
možnosti

To není žádné fňukání, jen docela trefný popis reality dnešních dnů. Chlapci vyrůstající bez táty to nemají lehké, část z nich se sice časem otrká a zejména z jedináčků mohou vyrůst hodně sebevědomí jedinci, kteří pak zastávají v práci vysoké posty, ale hodně z nich dopadá přesně tak jak píše autor.

Také jsem slyšel názor, že muži mají pouze vojnu a vousy. Na vojnu už se nějaký ten pátek nemusí a holení obden už v dnešní módě plnovousů také není na pořadu dne. Ale článek je hlavně o roli mužů v dnešním světě, kde je hlavní důraz kladen na výkon a slabší jedinci jsou vyselektováni do pozadí.

Slyšel jsem takové přísloví (tuším že od kolegů z Ukrajiny, co k nám jezdí na práci), že když se muž do 30 neožení, zůstane sám a když do 50 let nezbohatne už zůstane chudý. Když to trochu poupravím, tak kdo do 30 (dnes už se to samozřejmě posouvá) nezaloží funkční rodinu, tomu se to nejspíš už nikdy nepodaří, a kdo v zaměstnání nedosáhne do 50 na nějaký vedoucí post, zůstane navždy pěšákem, vydaným na pospas a (z)vůli ostatních.

5 0
možnosti
Foto

Hezký článek. Nedávno jsem viděla na FCB jedné mé známé napsáno... vezme si kostkovanou košili nechá si narůst plnovous a myslí si že tím je muž..... souhlasila jsem tím vystihla můj názor.... spousta žen, vidí muže dnešní doby tak jak je jsou v těch pár řádcích popsáno... ... a tak spousta dnešních mladých mužů je ženštělých a spousta žen se chová jako chlapy..... ....

5 0
možnosti
  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 977x
Vedu muže k jejich vnitřní síle a smyslu života. Individuálně i skupinově. Tvořím videa a podcasty - vzmuz.se

alesismail.cz

 

 

Seznam rubrik