Největší chyba chlapů při seznamování - děláte ji i vy?

23. 04. 2017 20:22:54
Nazdar chlapi. Začalo nám jaro a s přicházejícím sluncem se nám to všude v přírodě začíná pěkně párovat. No a lidská říše není výjimkou. Dneska jenom krátce o zásadní chybě, kterou děláme při seznamování hlavně my.
Neříkám, že ženy ji nedělají taktéž, nicméně my jsme na ní opravdoví experti. :-) Jakou chybu mám na mysli?

Nedělejte se při prvním (ani třicátém pátem) kontaktu lepší než jste. Nehrajte si na sebevědomější, úspěšnější, silnější ani dominantnější chlapy. Nenasazujte si masku “supermuže”, abyste zaujali ženu, po které toužíte.

Ačkoli to dokonce může krátkodobě fungovat a vy milou dámu sbalíte a zdá se, že máte vyhráno, nenechte se nachytat na švestkách. Právě jste prohráli a navíc si vsítili pořádného vlastňáka.

Předstírání a schovávání se za masku “supermuže” nekončí dobře. Obvykle to má pár scénářů ...

1) Dívka vás prokoukne hned na začátku - tím jste u ní okamžitě klesli, protože vás načapala, jak jí lžete do očí (nebo do displeje). Fakt věříte, že si vás bude žena vážit a respektovat, když jí budete lhát od začátku?

Bude vám věřit? Ani omylem. Ženy nejsou hloupé, rychle si uvědomí, že když se schováváte za masku, tak si nevěříte a podceňujete se. Pravděpodobně bude zklamaná a nebude mít chuť se s vámi pouštět do žádných větších akcí.

2) Dívka vaši hru neprokoukne okamžitě ... a o to hůř. Tím, že jste se jí vykreslili v těch nejkrásnějších barvách a s notnou dávkou photoshopu, udělali jste se lepším a ukázali jí obraz, který tak trochu není pravdivý. Tak se pak nedivte, když se k vám začne chovat podle toho.

Když ve vás neuvidí normálního chlapa, ale toho vysněného pana dokonalého ... “supermuže”. Nemůžete se pak divit, že na vás bude klást velké a možná i nesplnitelné nároky, přece supermuž by je zvládl! No a jelikož vy žádný supermuž nejste (nikdo není), začnete se pod tíhou těchto okolností hroutit.

Maska se bude drolit a čím dál tím víc bude na povrch vyplouvat to, jací jste uvnitř. A zklamání z její strany na sebe nenechá dlouho čekat. Bude rozčarovaná, co se stalo s tím panem dokonalým a bude ho chtít hrozně moc zpátky ... fakt máte na to žít cizí smutný život a doupředstírat se až do penze?

3) Další scénář není o moc veselejší. Dívka vás samozřejmě prokoukne, ale vykalkuluje si, že s vámi bude pořád ... pravděpodobně z nějakých zištných důvodů ... jenže to taky není žádná vztahová hitparáda a cesta k trvalejší spokojenosti, ba naopak. Rozhodně vás nebude vnímat jako vskutku sebevědomého a silného.

V jednoduchosti je síla. Buďte přirození. Nehrajte si na pana dokonalého. Vykašlete se na masku. Uvědomte si, že prostě nemáte dost sil jí nosit celý vztah. Jednou se stejně zhroutí a bude to hodně bolet. Vás i partnerku. Budete marnit drahocenný čas pod maskou falše.

Jasně ono to svádí se ukázat v trochu lepším světle a pak v ještě trochu lepším a pak .... Jasně pro nikoho z nás nemusí bejt úplný potěšení druhýmu ukázat naše slabý místečka, bolístky nebo rezervy, za který se třeba i stydíme. Jsme učený k pravýmu opaku, žejo.

Leč přesně tudy vede cesta k vlastní i vztahové autenticitě. Dovolit si být sám sebou (i s rizikem odmítnutí) je směr, ze kterého můžete vytěžit něco hodnotného. Nenechte se přemoci strachem, že tak jak jste vás nebude žádná chtít. Nevěřte propagandě, že ženy touží jen po dokonalých chlapech. Touží po mužích, kteří jsou sami sebou, nebojí se projevit svou sílu i slabost. Chtějí chlapa, který se nekrčí za maskou Herkula. :)
Autor: Aleš Vavřinec | neděle 23.4.2017 20:22 | karma článku: 30.53 | přečteno: 7145x

Další články blogera

Aleš Vavřinec

Muži potřebují opustit svou vnitřní tvrdost

Přílišná vnitřní tvrdost muže ubíjí. Tvrdost totiž taky znamená zatvrdlost, zatuhnutí, zamrzlost. To už nezní tak sexy, co?

19.8.2022 v 13:51 | Karma článku: 9.50 | Přečteno: 320 | Diskuse

Aleš Vavřinec

Co všechno musíš udělat, aby ses měl rád?

Naučil ses, že láska není zadarmo. Naprogramovali tě, že si ji musíš zasloužit, že se kvůli ní musíš měnit a změnit. Naučil ses popírat sám sebe, potlačovat to, kdo jsi. Naučil ses svoje pravé Já schovávat ve stínu.

1.8.2022 v 7:07 | Karma článku: 11.27 | Přečteno: 315 | Diskuse

Aleš Vavřinec

Vzepři se vnitřní malosti!

Nikdo není větší než ty. A ty nejsi menší než kdokoli jiný. Nevěř tomu vnitřnímu hlasu, který tě o tom přesvědčuje, když stojíš tvář tvář autoritě nebo někomu (z tvého pohledu) úspěšnějšímu.

15.7.2022 v 6:45 | Karma článku: 8.02 | Přečteno: 247 | Diskuse

Aleš Vavřinec

Do školy? Díky, raději ne ...

Bavil jsem se s jedním učitelem o alternativním vzdělávání, když jsem řekl, že syn chodí do velmi originální lesní školky, zpozorněl. Zeptal se mě - co budete dělat, až narazí na státní školství? Nebude to pro něj šok?

14.7.2022 v 12:54 | Karma článku: 16.86 | Přečteno: 856 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Kateřina Konečná prozradila, že dnešní komunistické názory jsou docela nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 7:56 | Karma článku: 9.74 | Přečteno: 81 | Diskuse

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

A řekněme si, co to vypovídá o nás. Stačí se podívat na různé reakce. A řeknu to takto – nestačíte se divit.

19.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 17.06 | Přečteno: 163 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 29.73 | Přečteno: 535 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 21.94 | Přečteno: 567 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.72 | Přečteno: 244 | Diskuse
Počet článků 98 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 969

Vedu muže k jejich vnitřní síle a smyslu života. Individuálně i skupinově. Tvořím videa a podcasty - vzmuz.se

alesismail.cz

 

 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...